Az első gépvásárlásom a 80- as években történt, amikor az autóim már úgymond pörgésben voltak és állandó megrendeléseket teljesítettem, mely egyre többször egészült ki azzal, hogy földmunkagépre is szükség volt. Próbáltam alvállalkozók bevonásával teljesíteni a megrendeléseket, de sajnos sosem úgy történtek a dolgok, ahogy én elvártam. Tulajdonképpen ez a hosszas kiszolgáltatott helyzet kényszerített arra, hogy az autóim mellé egy földmunkagépet is vásároljak.

Első gépem egy Zeppelin forgórakodó volt, de mivel az autók jobban profitáltak, így nem sokkal később megváltam tőle és a következő vásárlásom alkalmával kisebb piackutatást követően, egy Univerzális Caterpillar földmunkagépre esett a választásom. Rengeteg gépkezelőt megkérdeztem és egyöntetűen erre voksolt mindenki. Ez a géptípus, amivel a legkevesebb gond volt és amivel szívesen dolgoztak a kezelők. Viszonylag drágább is a társainál, de azóta én is tapasztalom, hogy jó döntés volt e mellett a márka mellett döntenem.

Hamarosan a befektetés meghozta gyümölcsét és sorra jöttek a megrendelések és a bérgépezés beindult. A piac megismert és elismerte munkánkat. Ekkor jött az ötlet, hogy egy nagyobb teljesítményű géppel bővítsem a gépparkot. Ez egy Caterpillar 212-es forgórakodó gép volt, mely jóval nagyobb mennyiségű anyag mozgatására képes, mélyebbre tud nyúlni, mint univerzális társai.

A következő nagyobb ugrás, ami a vállalkozásom felfelé ívelését eredményezte az a törőfej beszerzése volt. Csak egy kis érdekesség. Akkoriban ’89-90 környékén, egy törőfej ára 3,8 M Ft volt. A lakásunk pl. 4,2M Ft-ot ért, egy jó állapotban lévő újszerű munkagép ára annyi volt, mint maga a törőfej. Felmértem a piaci helyzetet és másként gondolkoztam, mint vállalkozó társaim. Senkinek nem tűnt logikusnak akkoriban egy ilyen befektetés, senki nem akart rizikózni, így hát nem volt kérdés számomra, hogy mi a teendő. Lakásunkat eladtuk, albérletbe költöztünk és megjelentünk a piacon a törőfejes géppel. Azt hiszem ekkoriban ragadt rám a Meredek becenév. Hiszem, hogy egy vállalkozást csakis így lehet sikeresen hosszútávon működtetni. Merni kell és kockáztatni és folyamatosan fejlődni.

Számításaim bejöttek, elkezdték kérni eleinte csak 1-2 órára a gépemet bontásra, törésre és volt, hogy a megrendelő annyira elégedett volt, hogy a munkából 2 hetes folyamatos munka lett, mert ott tartotta a gépemet. Folyamatosan dolgoztunk, melynek köszönhetően újabb és újabb gépeket tudtam vásárolni. A sikerességnek ez is a kulcsa, hogy a befolyó összeget mindig vissza kell forgatni és terjeszkedni kell.

Ezt követte egy új terület meghódítása a magasépítés, erről bővebb információ a magasépítés menüben található.